Waarom krijg u ongevraagd een voorlopige aanslag 2018?

De belastingdienst maakt steeds vaker van tevoren een inschatting van de belasting die u moet betalen in het komende jaar. En daarom stuurt de belastingdienst in januari al een voorlopige aanslag over 2018. Ongevraagd. Het voordeel is dat u bij uw definitieve aanslag over 2018 zo weinig mogelijk hoeft bij te betalen.

Misschien kijkt u raar op dat u al belasting moet betalen over 2018

Toch is dat niet zo gek. Want veel mensen betalen al belasting in het belastingjaar zelf. Zonder dat zij daarbij stilstaan.

Dat zit zo. Als u loon of een uitkering krijgt, houdt uw werkgever of uitkeringsinstantie daarop iedere maand belasting in die hij voor u aan de belastingdienst betaalt.

Hebt u andere inkomsten dan loon of een uitkering? Of hebt u vermogen, zoals spaargeld of aandelen? Ook dan zult u steeds vaker hetzelfde jaar al belasting gaan betalen. Met een voorlopige aanslag.

Kloppen de gegevens van uw voorlopige aanslag?

Betaalt u de aanslag dan.

U kunt kiezen hoe:

  • in maximaal 11 termijnen
    Het bedrag van de 1e termijn moet vóór 1 maart 2018 bij ons binnen zijn.
  • in 1 keer
    Als het hele bedrag vóór 1 maart 2018 op onze rekening staat, krijgt u korting.

Zijn de gegevens van uw voorlopige aanslag onjuist?

Als u denk dat de voorlopige aanslag niet juist is, omdat de omstandigheden in 2018 zijn veranderd ten opzicht van 2016 of 2017, verzoek dan om aanpassing van de voorlopige aanslag. Dit kan door middel van het formulier “wijziging voorlopige aanslag”

Wijzig dan uw voorlopige aanslag met het online formulier ‘Verzoek of wijziging voorlopige aanslag 2018’ in Mijn Belastingdienst. Geef de juiste gegevens door. Weet u die nog niet? Schat ze dan.

Informatie