Belastingdienst overspoeld door aanmeldingen zonnepaneelhouders

De Belastingdienst heeft in januari heel veel formulieren ontvangen van zonnepaneelhouders die zich bij de fiscus hebben aangemeld als btw-ondernemer. Hierdoor duurt het momenteel langer voordat men van de Belastingdienst een brief met een btw-nummer krijgt.

Hoge Raad
Door een uitspraak van de Hoge Raad op 15 december 2017 was het voor houders van zonnepanelen aantrekkelijk om zich alsnog te laten registreren als btw-ondernemer. Dit moest bovendien met spoed gebeuren om over 2012 nog btw te kunnen terugvorderen. Zodoende ontving de Belastingdienst in korte tijd een groot aantal formulieren ‘Opgaaf zonnepaneelhouders’.

15 werkdagen
De Belastingdienst heeft nu aangegeven dat het wat langer duurt voordat nieuwe btw-ondernemers een brief krijgen met daarin hun btw-nummer. Normaal gesproken gebeurt dit binnen 5 werkdagen, maar in januari en februari kan dat maximaal 15 werkdagen duren. Dit geldt niet alleen voor houders van zonnepanelen, maar ook voor ondernemers die een formulier ‘Opgaaf startende onderneming’ hebben ingediend en voor ondernemers die zich hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Informatie